Informatie en Contact

Op zaterdag 23 december 2023 vindt de 44ste editie van de Linschotenloop plaats. 

Alle informatie over de Linschotenloop hebben we verzameld op deze pagina. Ook vind je hier de belangrijkste contactgegevens. Grote kans dat de informatie die je zoekt hier te vinden is. Mocht je een andere vraag hebben stuur dan een e-mail of bericht via onderstaand formulier.

Veel gestelde vragen

Alle informatie over de Linschotenloop

Lees hier alles over de inschrijvingen voor de Linschotenloop, verschillende locaties, bereikbaarheid en parkeren. Voor de Linschotenaren zelf is er een sectie met informatie over afgesloten toegangswegen en straten tijdens de Linschotenloop.

Belangrijke locaties tijdens het evenement

l

Na-inschrijving (hardlopen)

Op de dag van de Loop kun je je vanaf 10:30 uur na-inschrijven voor de 1,1km, 2,2km en 5,3 km in het schoolgebouw De Brede Vaart. Na-inschrijven is alleen mogelijk indien er na de voorinschrijving nog startnummers beschikbaar zijn. Voor de 10,5km en 21,1km is er geen na-inschrijving mogelijk.

Adres: Laan van Rapijnen 36, 3461GH Linschoten.

Start hardlopen

De start van alle afstanden is op de Jacob Barneveldstraat in Linschoten (achter de sporthal).

~

Garderobe

Er kan gebruik gemaakt worden van een bewaakte en gratis garderobe (eigen risico). Locatie: dorpszaal tussen Café de Vaart en de sporthal.

Finishplein

Achter de sporthal, bij de start/finish, is de bestrating helemaal nieuw. Vlakbij de finish wordt gezorgd voor extra voorzieningen voor deelnemers en supporters: Live beelden op reuzeledscherm, tentjes voor beschutting, selfiemuur, warme dranken, lekkere snacks van de  foodtrucks, speelkussen en meer.

Parkeren en openbaar vervoer

p

Attentie!

In verband met de grote toestroom van deelnemers is het erg vol in het dorp. Volg alsjeblieft de volgende aanwijzing: Verkeer komende vanaf de snelweg (A12) afslag 14 – Woerden, volg de borden naar de parkeerplaats van NS Station Woerden en omgeving. Vanaf de grote parkeerplaats nabij de zuidzijde van het station (Houttuinlaan 3) rijden vanaf 9:00 uur gratis pendelbussen naar Linschoten. De laatste retourbus naar Woerden vertrekt om 17:00 uur.

Bereikbaarheid voor deelnemers en bewoners

Voor de deelnemers

Vanaf 12:00 uur kunnen bezoekers niet meer het dorp in met de auto. Iedereen wordt dan doorverwezen naar de parkeerplaatsen in Woerden waarvandaan de gratis pendelbussen vertrekken (Houttuinlaan 3). Iedereen kan dan trouwens het dorp wel uit met de auto.

Voor de bewoners

Tussen 12:00 en 14:00 uur geldt het volgende: Op vertoon van de in de brievenbus ontvangen inrijkaart, is het dorp voor bewoners bereikbaar tussen 12:00 en 14:00 uur via de oude rotonde bij de Laan van Rapijnen en tussen 12:00 en 13:00 uur via de nieuwe rotonde vij de G. van de Valk Boumanstraat. De afslag van Rietlaan is tussen 12:00 en 14:00 niet toegankelijk. In het dorp is er éénrichtingsverkeer over de ader Laan van Rapijnen – Laan van Overvliet – Van Rietlaan.

Voorvliet

De bewoners van de wijk Voorvliet moeten er rekening mee houden dat zij met de auto van 9:00 tot 17:00 uur hun woning niet kunnen bereiken of verlaten.

Jaagpad

Het Jaagpad is van 12:00 tot 16:30 uur afgesloten.

Cattenbroekerdijk en Cattenbroekerplas

Geheel of gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten tussen 12:30 tot ca 16:00 uur.

Linschoten naar Oudewater

Afgesloten van circa 14.00 tot 15.30 uur: Noord-Linschoterdijk – Schapenlaan – Haardijk – Noord-Linschoterdijk – Noord-Linschoterkade – Zuid-Linschoterzandweg – De Nieuwe Singel.

Oudewater naar Montfoort

Afgesloten van circa 14.15 tot 16:00 uur: Waardsedijk – fietspad richting IJsselkade – IJsselkade – IJsselplein – Doeldijk.

Veelgestelde vragen

Inschrijven en registratie

Hoe kan ik me inschrijven?

Je kunt je inschrijven via deze website: www.inschrijven.nl

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

De inschrijving voor de verschillende hardloop- en wandelafstanden van de Linschotenloop start op 1 oktober.

Wanneer sluit de inschrijving?

De online voorinschrijving voor het hardlopen opent op 1 oktober en sluit op de dag van de Linschotenloop. Schrijf je je uiterlijk 30 november in, dan ontvang je jouw startnummer thuis. Bij online inschrijvingen vanaf 1 december vragen we je het startnummer op te halen op de dag van Loop (vanaf 10:30 uur) in het schoolgebouw De Brede Vaart (Laan van Rapijnen 36, Linschoten). Op de dag van de Loop is na-inschrijven aan de balie enkel mogelijk voor de puppyrun 1,1km, kidsrun 2,2km en 5,3 km.

Voor de wandeltocht kun je je ook online inschrijven vanaf 1 oktober. Ook kun je je inschrijven op de dag zelf in de kantine van voetbalvereniging Linschoten aan De Beide Vlooswijkenlaan 45 in Linschoten. 

Wat is het inschrijfgeld?

Op de hardlooppagina bij de diverse afstanden vind je de tarieven voor de Linschotenloop.

Ik heb recht op een kortingscode, hoe werkt dit precies?

Deelnemers die in de afgelopen editie van de Linschotenloop een top 3 positie in hun leeftijdsklasse hebben gelopen hebben recht op een gratis deelname aan de komende Linschotenloop. Om een kortingscode te ontvangen voor de inschrijving dien je een mail te sturen naar: deelnemers@linschotenloop.com

Hoe ontvang ik mijn startnummer?

Wanneer je je uiterlijk 30 november hebt ingeschreven ontvang je jouw startnummer per post op het door jou aangegeven adres. De startnummers zullen begin december worden verstuurd. Mocht je onverhoopt toch geen startnummer hebben ontvangen, dan kun je je op de dag van de loop, met bewijs van inschrijving, melden bij de na-inschrijving. Wij zorgen dan dat alles geregeld wordt.

Wanneer je je vanaf 1 december hebt ingeschreven, dan kun je jouw startnummer op de dag van de Loop ophalen bij de locatie van de na-inschrijving. Zorg ervoor dat je jouw bewijs van inschrijving, die je per mail hebt ontvangen, bij je hebt.

Ik heb mijn startnummer niet per post ontvangen. Wat nu?

Uit ervaring weten we dat sommige startnummers er heel lang over doen of helaas niet altijd aankomen. Mocht je onverhoopt toch geen startnummer ontvangen, kom dan met het bewijs van inschrijving naar de locatie van de na-inschrijving. Wij regelen dat je gewoon kunt starten.

Kan ik mijn inschrijving overdragen aan iemand anders?

Tot 25 november kun je jouw inschrijving zelf aanpassen via Inschrijven.nl. Check de bevestigingsmail van jouw inschrijving. Na 25 november kunnen wijzigingen alleen nog worden doorgevoerd op de dag van de Loop. Kom daarvoor naar de locatie van de na-inschrijving.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Dat kan. Echter vindt er geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Kan ik mijn afstand wijzigen?

Tot 25 november kun je jouw inschrijving zelf aanpassen via Inschrijven.nl. Check de bevestigingsmail van jouw inschrijving. Na 25 november kunnen wijzigingen alleen nog worden doorgevoerd op de dag van de Loop. Kom daarvoor naar de locatie van de na-inschrijving.

Bij wijziging naar een goedkopere afstand vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een duurdere afstand wordt €5,- in rekening gebracht.

Wedstrijd informatie

Zijn er verzorgingsposten op het parcours?

Ja er is 1 verzorgingspost op het parcours van de 10.5 km [link naar 10.5km] en 3 verzorgingsposten op de 21.1km [link naar 21.1km].

Wordt er gebruik gemaakt van startvakken?

De startvakken zijn geen vakken die afgezet zijn met hekken of lint. In het gehele startvak staan per afstand 3 borden met verwachtte eindtijden. Voor de 10,5 km zijn dat 50 minuten, 1 uur en 1 uur 10 minuten. Voor de 21,1 km zijn dat 1 uur 45 minuten, 2 uur en 2 uur 15 minuten. Als je in het startvak in de buurt van je verwachtte eindtijd gaat staan, verloopt het begin van jouw loop soepeler en zit je sneller in je eigen ritme. Verwacht je bijvoorbeeld sneller te zijn dan 50 minuten bij de 10,5 km, ga dan sta je tussen de startlijn en het bord van 50 minuten staan. En als je 49 minuten verwacht te lopen, sta dan dichter bij het bord van 50 minuten dan wanneer je 40 minuten verwacht te lopen.

Is er prijzengeld?
Ja, er zijn verschillende prijzen te winnen. Alle deelnemers ontvangen een medaille. Daarnaast zijn er op de 10,3 km en 21,1 km ereprijzen en geldprijzen te verdienen en ontvangen de snelste lopers bij de puppyrun, kidsrun en 5,3 km een bokaal. Zie meer informatie op de hardloperspagina.
Waar is de start van de Linschotenloop?

De start en finish van de Linschotenloop vind je aan de Jacob Barneveldstraat in Linschoten (achter de sporthal). Rondom de start/finish locatie vind je ook de locatie voor de na-inschrijving (schoolgebouw Brede Vaart), de garderobe, toiletten en sporthal de Vaart waar je je kunt omkleden.

Zijn de routes gemeten?

Ja, de verschillende routes zijn in 2021 nog eens gemeten door Van Oostrum Woerden. Zij zijn gespecialiseerd in landmetingen met behulp van satelliet. Naar aanleiding van de meting zijn er kleine aanpassingen gedaan in het parkoers.

Bereikbaarheid

Hoe kom ik in Linschoten? En waar laat ik mijn auto?

In verband met de grote toestroom van deelnemers is het erg vol in het dorp. Volg alsjeblieft de volgende aanwijzing: Vanaf 12:00 uur kunnen bezoekers niet meer het dorp in met de auto. Al het verkeer wordt dan doorverwezen naar de parkeerplaatsen in Woerden waarvandaan de gratis pendelbussen vertrekken (Houttuinlaan 3).

Verkeer komende vanaf de snelweg (A12) afslag 14 – Woerden, volg de borden naar de parkeerplaats van NS Station Woerden en omgeving. Vanaf de grote parkeerplaats nabij de zuidzijde van het station (Houttuinlaan 3) rijden vanaf 9:00 uur gratis pendelbussen naar Linschoten.

Volg s.v.p. te allen tijde de instructies van de verkeersregelaars.

Hoe kan ik weer uit Linschoten vertrekken?

Met de gratis pendelbussen word je ook weer teruggebracht naar NS Station Woerden. De laatste retourbus naar Woerden vertrekt om ongeveer 17:30 uur. Wil je met de auto het dorp verlaten dan kan dit de gehele dag via de Laan van Rapijnen (oude rotonde). Ook kun je het dorp verlaten via de afslagen aan de G. van de Valk Boumanstraat (nieuwe rotonde, behalve tussen circa 13:30 en 14:15) en de Van Rietlaan (behalve tussen circa 12:30 en 14:00).

Volg s.v.p. te allen tijde de instructies van de verkeersregelaars.

Is er hinder voor fietsers tijdens de Linschotenloop?

In principe kun je met de fiets de gehele dag Linschoten bereiken en weer verlaten. Voor fietsers tussen Woerden en Linschoten zijn er, afhankelijk van de tijd, beperkingen in de route. De Cattenbroekerdijk is afgesloten tussen circa 12:30 uur en 16:00 uur. Het fietspad aan de M.A. Reinaldaweg is afgesloten tussen circa 12:30 en 14:00 uur. Via de Korte Linschoten Westzijde is het dorp tussen Woerden en Linschoten de gehele dag bereikbaar.

Fietsers tussen Montfoort en Linschoten vragen wij om de gehele middag gebruik te maken van het fietspad langs de M.A. Reinaldaweg. De Cattenbroekerdijk en het Weidepad bij Linschoten zijn afgesloten.

Volg s.v.p. te allen tijde de instructies van de verkeersregelaars.

e-mail

Iets anders? Neem contact op.

3 + 12 =

Vrienden van de Linschotenloop

Jumbo Nap Polanen • Nico Pauw sportprijzen

Doe mee!

Enthousiast geworden?

We zien je graag verschijnen aan de start van de Linschotenloop, zodat je met een topprestatie op zak kunt genieten van de Kerstdagen!

Pin It on Pinterest

Share This