Voor alle hardlopers

Start op 21 december 2024, de zaterdag voor Kerst.

Op zaterdag 21 december 2024 vindt de 45ste editie van de Linschotenloop plaats. We gaan er dit jaar weer een fantastisch evenement en gezellige dag van maken, voor alle deelnemers, bewoners en de vele fantastische vrijwilligers. De inschrijving start vanaf 1 oktober 2024.

Update 30-11-’23: De online voorinschrijving voor alle hardloopafstanden is voortvarend verlopen. Inmiddels is de online voorinschijving gesloten en kan er geen startnummer meer verkregen worden op de halve marathon, 10,5 km, 5,3 km en bedrijvenloop. Bij de na-inschrijving op de dag zelf zullen nog wel startnummers beschikbaar zijn voor de 1,1 km en 2,2 km. Inschrijving voor de wandeltocht blijft zowel online als op de dag zelf wel mogelijk. Zie bericht onder ‘Nieuws’ voor meer informatie.

afstanden

Kies je afstand

De Linschotenloop heeft vijf verschillende afstanden, van de halve marathon tot de puppyrun voor de jongste deelnemers. Klik op een van de afstanden voor alle informatie, routekaart en inschrijving.

21,1 km

Hardlopen

Start 13:45 uur

10,5 km

Hardlopen

Start 13:30 uur

5,3 km

Hardlopen

Start 12:30 uur

2,2 km

Kidsrun

Start 12:00 uur

1,1 km

Puppyrun

Start 12:00 uur

Nog op zoek naar een origineel bedrijfsuitje? Wil je als bedrijfsteam meedoen aan de Linschotenloop? Dat kan ook. Schrijf je in voor het meest sportieve teamuitje van het jaar. Is hardlopen niet echt jouw ding maar heb je wel zin in een sportieve dag midden in het Groene Hart? Schrijf je dan in voor één van de wandelafstanden.

Te kloppen tijden

Parcoursrecords

Ga de uitdaging aan en wie weet verbreek jij het aloude record van Aart Stigter of Cristijne Loonen.

21,1 km

Heren: 1:03:18 Aart Stigter (1990)
Dames: 1:13:40 Cristijne Loonen (1996)

10,5 km

Heren: 31:42 Jelmer van der Linden (2019)
Dames: 36:39 Karin Nieuwenhuijsen (2022)

Goed om te weten

Informatie voor de lopers

}

Starttijden

De starttijden van de hardloopwedstrijden zijn als volgt:

 • Puppyrun 1,1 km om 12:00 uur
 • Kidsrun 2,2 km om 12:00 uur
 • 5,3 km om 12:30 uur
 • 10,5 km om 13:30 uur
 • Halve marathon 21,1 km om 13:45 uur

Bibtags

We maken gebruik van de eenmalige Bibtags die bevestigd zijn aan de rugzijde van de startnummers. Bij voorinschrijving worden die ruim voor de Loop opgestuurd. Voor alle duidelijkheid: de eigen chips kunnen niet meer gebruikt worden.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vind plaats in Sporthal de Vaart op de volgende tijden:

 • Puppyrun, kidsrun en 5,3 km: circa 13:00 uur
 • 10,5 km: circa 15:00 uur
 • 21,1 km: circa 15:30 uur

Het parcoursrecord op de halve marathon bij de heren staat sinds jaar en dag op naam van Aart Stigter.

En dat is niet zomaar iemand, want Aart kijkt terug op een prachtige carrière als langeafstandsloper waarin hij bijvoorbeeld driemaal de snelste Nederlander was op de Marathon in Rotterdam en in 1994 Nederlands kampioen werd.

En bovendien… Aart is geboren en getogen in Linschoten! Samen met zijn broer liep hij zijn eerste trainingskilometers in het Linschoterbos.

In 1983 won Aart de Linschotenloop voor het eerst en in 2005 deed hij dat voor de twaalfde en laatste keer. En tussendoor, in 1990, vestigde hij dus dat fantastische parcoursrecord van 1:03:18 op onze halve marathon!

Prijzengeld

Medailles en Prijzengeld

Alle deelnemers ontvangen na de finish een medaille. Daarnaast zijn er bokalen voor de snelste drie jongens en meiden van de puppyrun, kidsrun en 5,3 km. Bij de 10,5 km en 21,1 km km ontvangen de snelste drie dames en heren een mooi prijspakket met daarin onder meer een gratis deelname voor de volgende editie. Daarnaast ontvangen deze snelle lopers de volgende geldprijzen:

.

Prijzengeld 21,1 km

CategoriePrijs
1ste dame en heer100,-
2de dame en heer75,-
3de dame en heer50,-
Parcoursrecord250,-

Prijzengeld 10,5 km

CategoriePrijs
1ste dame en heer100,-
2de dame en heer75,-
3de dame en heer50,-
Parcoursrecord125,-

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats in Sporthal de Vaart op de volgende tijden:

 • Puppyrun, kidsrun en 5,3 km: circa 13:00 uur
 • 10,5 km: circa 15:00 uur
 • 21,1 km: circa 15:30 uur

.

Startvakken

}

Je verwachte eindtijd

De startvakken zijn geen vakken die afgezet zijn met hekken of lint. In het gehele startvak staan per afstand 3 borden met de verwachte eindtijden. Voor de 10,5 km is dat: 50 minuten, 1 uur en 1 uur 10 minuten. Voor de 21,1 km is dat 1 uur 45 minuten, 2 uur en 2 uur 15 minuten. Als je in het startvak in de buurt van je verwachte eindtijd gaat staan, verloopt het begin van jouw loop soepeler en zit je sneller in je eigen ritme. Verwacht je bijvoorbeeld sneller te zijn dan 50 minuten bij de 10,5 km, ga dan tussen de startlijn en het bord van 50 minuten staan. Als je 49 minuten verwacht te lopen, sta dan dichter bij het bord van 50 minuten, dan wanneer je 40 minuten verwacht te lopen.

Belangrijke locaties tijdens het evenement

l

Na-inschrijving

Op de dag van de Loop kun je vanaf 10:30 uur na-inschrijven in het schoolgebouw De Brede Vaart. Na-inschrijven is alleen mogelijk indien er na de voorinschrijving nog startnummers beschikbaar zijn. Ervaring leert dat vanwege grote belangstelling er doorgaans geen na-inschrijving mogelijk is voor de 10,5km en 21,1km.

Adres: Laan van Rapijnen 36, 3461 GH Linschoten.

Start hardlopen

De start van alle afstanden is op de Jacob Barneveldstraat in Linschoten (achter de sporthal).
~

Garderobe

Er kan gebruik gemaakt worden van een bewaakte en gratis garderobe (eigen risico). Locatie: dorpszaal tussen Café de Vaart en de sporthal.

Finishplein

Achter de sporthal, bij de start/finish, is de bestrating helemaal nieuw. Vlakbij de finish zal gezorgd worden voor extra voorzieningen voor deelnemers en supporters: Live beelden op reuzeledscherm, tentjes voor beschutting, selfiemuur, vuurkorven, warme dranken, lekkere snacks uit foodtrucks, speelkussen, kinderspellen en meer.

Parkeren en openbaar vervoer

p

Attentie!

In verband met de grote toestroom van deelnemers is het erg vol in het dorp. Volg alsjeblieft de volgende aanwijzing: Verkeer komende vanaf de snelweg (A12) afslag 14 – Woerden, volg de borden naar de parkeerplaats van NS Station Woerden en omgeving. Vanaf de grote parkeerplaats nabij de zuidzijde van het station (Houttuinlaan 3) rijden vanaf 9:00 uur gratis pendelbussen naar Linschoten. De laatste retourbus naar Woerden vertrekt om ongeveer 17:30 uur.

Het Perfecte Teambuilding Uitje

Bedrijvenloop

Een fitte werknemer presteert beter, is minder vaak ziek en is ook beter gemotiveerd met zijn werk bezig. Door het aanbieden van een bedrijvenloop biedt de Linschotenloop je bedrijf een mooie vorm van teambuilding. Een bedrijfsteam kan extra uitstraling krijgen door sponsorafspraken te maken.

Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Een team mag een mix zijn van zowel mannelijke als vrouwelijke werknemers maar ook relaties en familieleden van uw werknemers mogen meedoen. De deelnemers van één team moeten allemaal de gekozen afstand lopen. De snelste 4 bedrijvenlopers bepalen de uitslag van het team. Je bedrijf mag uiteraard met meerdere teams meedoen.

Voor de deelnemers zal het parkeren van de auto extra gemakkelijk worden gemaakt en zul je ontvangen worden, pal naast de start/finish, bij tennisvereniging Linschoten. Hier is ook gelegenheid voor omkleden en douchen.

De kosten voor de deelname van een team zijn € 175,- (inclusief teamfoto en een aantal consumpties). Per afstand ontvangen de eerste drie teams een prijs. Inschrijven voor de bedrijvenloop kan tot één week voor de Loop en kan voor de 5,3, 10,5 en 21,1 kilometer. 

We bieden sponsorpakketten (met name banners binnen en buiten, logo op deze website en LED-schermen) met daarin ook gratis deelname van bedrijventeams vanaf € 500,-.

Je kunt je team aanmelden via onderstaande button. Wij kijken uit naar jullie deelname! Voor vragen kun je contact opnemen via bedrijvenloop@linschotenloop.com

Vrienden van de Linschotenloop

Jumbo Nap Polanen • Nico Pauw sportprijzen

Doe mee!

Enthousiast geworden?

We zien je graag verschijnen aan de start van de Linschotenloop, zodat je met een topprestatie op zak kunt genieten van de Kerstdagen!

Pin It on Pinterest

Share This