Linschotenloop 2023: Een dag met twee gezichten

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig en sportief 2024 en hopen we op een jaar met veel gezonde wandel- en hardloopkilometers.

Op zaterdag 23 december heeft de 44ste Linschotenloop plaatsgevonden. De hardlooponderdelen waren al weken van tevoren volledig uitverkocht en alle vrijwilligers stonden klaar om er weer een prachtige dag van te maken. Helaas werd het een dag met twee gezichten.

Aanrijding

Kort na de start van de halve marathon heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee deelnemers gewond zijn geraakt. Ondanks de aanwijzingen van de aanwezige verkeersregelaar is een automobilist toch het parcours op gereden en heeft daarbij de twee deelnemers geraakt. Beide personen zijn door de toegesnelde hulpdiensten naar het ziekenhuis vervoerd waar ze zijn behandeld aan hun verwondingen. Gelukkig zijn beide personen inmiddels weer thuis, maar zal bij één van de slachtoffers de revalidatie nog lang gaan duren. We wensen hen beiden een spoedig herstel!

Uiteraard zijn wij als organisatie enorm geschrokken van dit incident en kunnen we ons goed voorstellen dat er ook onder de deelnemers en het publiek mensen zijn die hevig geschrokken zijn. Mochten er mensen zijn die behoefte hebben aan slachtofferhulp, dan kunnen zij contact leggen met de organisatie Slachtofferhulp Nederland. Slachtofferhulp is telefonisch te bereiken via 0900 – 0101 of via de website www.slachtofferhulp.nl.

Record aantal deelnemers

De 44ste editie van de Linschotenloop had een record aantal deelnemers. Het overgrote deel van de 4.500 beschikbare startnummers was al weken van te voren uitverkocht. Op de dag van de loop zelf was het alleen nog mogelijk voor kinderen om zich in te schrijven voor de Kids- en Puppyrun. Naast de hardlopers hebben we ook ongeveer 400 wandelaars mogen verwelkomen. We zijn er ontzettend trots op dat we zo’n evenement volledig met vrijwilligers voor elkaar weten te krijgen!

Uitslagen

Wij feliciteren alle deelnemers met het volbrengen van de Linschotenloop. De harde wind, die met name op de laatste kilometers pal tegen stond, maakte het een zware loop voor veel deelnemers. Toch kan iedereen trots zijn op zijn of haar prestatie en feliciteren wij in het bijzonder de volgende winnaars:

  • Halve marathon mannen: Thijs Schrama in 01:09:20
  • Halve marathon vrouwen: Jolijn Swager in 01:16:58
  • 10,5km mannen: Zeb Beelen in 34:03
  • 10,5km vrouwen: Puck Pentenga in 37:45
  • 5,3km mannen: Marco Versluis in 16:58
  • 5,3km vrouwen: Esther van Vliet in 21:26
  • Kidsrun 2,2km jongens: Lennart Hassink in 07:53
  • Kidsrun 2,2km meisjes: Nicoline Kaashoek in 08:54
  • Puppyrun 1,1 km jongens: Rayèn Martens in 05:06
  • Puppyrun 1,1km meisjes: Nova van Heesewijk in 06:03

Via onze website www.linschotenloop.com kun je de volledige uitslagenlijst terugvinden.

Foto’s

De fotografen van de Linschotenloop hebben een uitgebreide fotoreportage beschikbaar gesteld. Ga naar www.linschotenloop.com/impressie voor een algehele sfeerimpressie van de afgelopen editie. De actiefoto’s per hardloopdeelnemer zijn via de uitslagenlijst terug te vinden.

Evaluatie

We proberen de Linschotenloop ieder jaar een beetje beter te maken. Vandaar dat we graag van de deelnemers horen hoe ze de Linschotenloop hebben ervaren. We zouden het daarom zeer op prijs stellen als je 5 minuten de tijd neemt om de online enquête in te vullen. We gaan aan de slag met jullie feedback.

Tot volgend jaar

Voor in de agenda… 21 december 2024. Dan is de 45ste editie van de Linschotenloop en hopen wij jullie weer te mogen ontvangen! Het team van de Linschotenloop gaat er in ieder geval weer met frisse energie tegenaan om er een prachtige dag van te maken.

Meer informatie over de Linschotenloop kun je vinden via onze website, Facebook, Instagram, X of per e-mail: info@linschotenloop.com

Uitgelicht

Meer artikelen

Meedoen?

Kies je afstand en schrijf je in

Meer weten?

Kijk ook op de informatiepagina

Volg de Linschotenloop

Over de Linschotenloop

Bewegen is gezond! Stichting Linschotenloop probeert iedereen te stimuleren om (meer) te sporten. Met de opbrengsten ondersteunt de stichting diverse lokale sportclubs die de Linschotenloop mogelijk maken. En, niet geheel onbelangrijk, willen we een jaarlijks evenement organiseren waar het hele dorp trots op is!

Doe mee!

Enthousiast geworden?

We zien je graag verschijnen aan de start van de Linschotenloop, zodat je met een topprestatie op zak kunt genieten van de Kerstdagen!

Pin It on Pinterest

Share This