Terugblik Linschotenloop 17 december 2022

Afgelopen zaterdag heeft dan eindelijk de 43ste Linschotenloop plaatsgevonden. Ondanks het onzekere begin vanwege de weersomstandigheden, kijken we hier met een overwegend goed gevoel op terug en we hopen dat alle deelnemers een gezellige en succesvolle Linschotenloop hebben mogen meemaken!

Gladheid & strooiers

De gladheid die donderdagavond ontstond had het laatste stukje van de maandenlange voorbereiding behoorlijk verstoord. Vrijdagavond werd duidelijk dat de routes van de wandeltocht op sommige punten te risicovol waren en hier konden we ook geen strooiactiviteiten organiseren. Helaas hebben we ons hierdoor genoodzaakt gevoeld om de wandeltocht te annuleren. We vinden dit nog altijd zeer spijtig, maar hopen de wandelaars volgend jaar weer te mogen begroeten!

De gladheid leek ook een sta in de weg voor onze hardloopwedstrijden. Dat de hardloopwedstrijden wel door konden gaan, hebben wij te danken aan de zeer flexibele inzet van de strooiwagens van Hoveniersbedrijf Jasper de Jong en WTW Tuinaanleg & Onderhoud. Met man en macht zijn zij bezig geweest het parkoers gereed te maken en daar zijn wij ze als organisatie ontzettend dankbaar voor.

Uitslagen & foto’s

Wij feliciteren alle deelnemers met het volbrengen van de Linschotenloop. In het bijzonder feliciteren wij de volgende winnaars die hele scherpe tijden genoteerd hebben:

  • Halve marathon mannen: Thijs Schrama in 01:07:12 (3:54 boven het parcoursrecord van Aart Stigter)
  • Halve marathon vrouwen: Susan van Weperen in 01:17:05 (3:25 boven het parcoursrecord van Cristijne Loonen)
  • 10,5km mannen: Carsten Kok in 33:16 (1:34 boven het parcoursrecord van Jelmer van der Linden)
  • 10,5km vrouwen: Karin Nieuwenhuijsen in 36:39 (NIEUW PARCOURSRECORD)
  • 5,3km mannen: Niels Buitenhuis in 16:23
  • 5,3km vrouwen: Charlotte Marijn in 20:23
  • Kidsrun 2,2km jongens: Siem Kastelein in 08:25
  • Kidsrun 2,2km meisjes: Guusje Hoogerbrugge in 08:51
  • Puppyrun 1,1 km jongens: Tygo Schinkel in 05:14
  • Puppyrun 1,1km meisjes: Mare Mellink in 05:54

Via MyLaps hebben de deelnemers hun tijd, uitslag en actiefoto’s ontvangen. Deze kun je ook terugvinden via deze link op onze website. Houd onze website ook de komende tijd in de gaten, want binnenkort vind je hier een gehele sfeerimpressie van deze bijzondere editie.

Tot volgend jaar

Voor in de agenda… 23 december 2023. Dan is de 44ste editie van de Linschotenloop en hopen wij jullie weer te mogen ontvangen!

Meer informatie over de Linschotenloop kun je vinden via onze website, Facebook, Instagram, Twitter of per e-mail: info@linschotenloop.com

Tot volgend jaar!

Uitgelicht

Meer artikelen

Meedoen?

Kies je afstand en schrijf je in

Meer weten?

Kijk ook op de informatiepagina

Volg de Linschotenloop

Over de Linschotenloop

Bewegen is gezond! Stichting Linschotenloop probeert iedereen te stimuleren om (meer) te sporten. Met de opbrengsten ondersteunt de stichting diverse lokale sportclubs die de Linschotenloop mogelijk maken. En, niet geheel onbelangrijk, willen we een jaarlijks evenement organiseren waar het hele dorp trots op is!

Doe mee!

Enthousiast geworden?

We zien je graag verschijnen aan de start van de Linschotenloop, zodat je met een topprestatie op zak kunt genieten van de Kerstdagen!

Pin It on Pinterest

Share This