Linschotenloop weer van start op 17 december 2022!

Op zaterdag 17 december 2022 gaat de Linschotenloop eindelijk weer van start. De organisatie houdt op dit moment geen rekening meer met dusdanige coronamaatregelen als die de afgelopen jaren helaas een sta in de weg bleken. In 2021 kon de wandeltocht nog wel doorgang vinden, maar de laatste volledige Linschotenloop dateert alweer uit 2019.

Volgens de voorzitter van de Linschotenloop Evert Dijkslag is het ontzettend belangrijk dat er dit jaar weer een echte Linschotenloop georganiseerd wordt. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers verdeeld in een vaste kern van bestuur en kernvrijwilligers en daarnaast vele vrijwilligers die op de dag zelf paraat staan. Het is ontzettend belangrijk om iedereen betrokken te houden bij onze Loop, maar ondanks enkele personele wijzigingen lijkt het enthousiasme nog onverminderd groot. Het doel is om dit jaar “gewoon” weer een Linschotenloop te organiseren en het bestuur en de kernvrijwilligers steken er al maanden veel tijd in om alles voor elkaar te krijgen.

Startnummers

De meeste hardlopers hebben zich via de voorinschrijving vanaf 1 oktober al kunnen verzekeren van een startplek. Alleen voor de puppyrun (1,1km), kidsrun (2,2km) en 5,3km is het nog mogelijk om op de dag zelf in te schrijven, maar ook hier geldt zolang de voorraad van de startnummers strekt. De wandelaars hebben zich ook vooraf kunnen inschrijven, maar voor hen geldt dat zij ook altijd op de dag zelf een ticket kunnen bemachtigen.

Halve marathon

De halve marathon van Linschoten naar Oudewater en Montfoort blijft het stokpaardje van de Linschotenloop. In het parkoers zijn er enkele kleine wijzigingen aangebracht. Zo is de problematische extra lus aan het einde geschrapt en is het parkoers bij de start in Linschoten juist vergroot door de lopers via de Korte Linschoten Westzijde, Berkenlaan en Meidoornlaan het dorp te laten verlaten. Daarnaast zullen de hardlopers onderweg een extra verzorgingspost tegenkomen.

Faciliteiten voor deelnemers en toeschouwers

Met het doel om “gewoon” weer als vanouds een Linschotenloop te organiseren, biedt de organisatie weer vele faciliteiten die deelnemers en toeschouwers gewend zijn. Zo worden deelnemers weer gevraagd gebruik te maken van de gratis pendelbussen vanuit Station Woerden. Rond de start/finish wordt weer een sfeerplein gecreëerd met foodtrucks met warme dranken en snacks. En natuurlijk is ook de sporthal weer bereikbaar waar deelnemers kunnen omkleden en gebruik kunnen maken van massage en de garderobe. Zelfs de kinderopvang heeft haar deuren geopend om kinderen van hardlopers gratis op te vangen.

Naast de bestaande faciliteiten zijn er ook enkele aanpassingen geweest. Zo is de bedrijvenloop verplaatst naar de tennisvereniging pal naast de start/finish en wilt de organisatie de wandeltocht meer aandacht geven met dit jaar onder meer een wijziging in het parkoers in Oudewater. Daarnaast is er met de supermarkt in Linschoten een spaaractie opgezet waarbij de bewoners kunnen sparen voor een unieke Linschotenloopvlag die hopelijk de straten zullen versieren op 17 december.

Blik vooruit

Al met al is het volgens voorzitter Dijkslag na 2 jaar afwezigheid best spannend om alles weer voor elkaar te krijgen. Toch heerst er vertrouwen voor de toekomst, want in onze actieve gemeente zijn er altijd weer enthousiaste mensen te vinden die een steentje willen bijdragen. Daarnaast kent de Linschotenloop vele lokale en sterk verbonden sponsoren die de Loop een warm hart toedragen. Met veel respect voor wat oprichter Nico Pauw en vele andere oudgedienden sinds 1978 hebben neergezet, richt de organisatie de blik vooruit om de Linschotenloop weer een nieuwe fase in te leiden.

Uitgelicht

Meer artikelen

Meedoen?

Kies je afstand en schrijf je in

Meer weten?

Kijk ook op de informatiepagina

Volg de Linschotenloop

Over de Linschotenloop

Bewegen is gezond! Stichting Linschotenloop probeert iedereen te stimuleren om (meer) te sporten. Met de opbrengsten ondersteunt de stichting diverse lokale sportclubs die de Linschotenloop mogelijk maken. En, niet geheel onbelangrijk, willen we een jaarlijks evenement organiseren waar het hele dorp trots op is!

Doe mee!

Enthousiast geworden?

We zien je graag verschijnen aan de start van de Linschotenloop, zodat je met een topprestatie op zak kunt genieten van de Kerstdagen!

Pin It on Pinterest

Share This